Suomi Valitse kieli

TERVETULOA LAPPONIA-HIIHTOVIIKOLLE!

KISATOIMISTO JA ILMOITTAUTUMINEN

Kisatoimistosta voit hakea kilpailunumerolaput, joissa on ajanottosiru. Kisatoimisto sijaitsee Oloksella Polar Kodassa. Samassa tiloissa palvelee myös rinneravintola.

Ilmoittautuminen päättyy hiihtopäivää edeltävänä iltana kisatoimiston sulkeutuessa. Voit ilmottautua netissä tai hiihtoviikolla kisatoimistoon soittamalla tai käymällä kisatoimistossa.

KILPAILUNUMEROT JA AJANOTTOSIRUT

Kilpailunumerot ja ajanottosirut ovat kertakäyttöisiä. Siru on kiinnitetty kilpailunumeron taakse muovipehmusteen ja numeropaperin väliin. TÄRKEÄÄ! Kilpailunumerolapussa on ajaottosiru, jonka päällä on solumuovi. Niitä ei saa taittaa eikä poistaa ja numeron on oltava näkyvästi rinnassa maaliin tullessa. Kertakäyttösiru sijaitsee solumuovin ja osallistujanumeron välissä. Älä koske solumuoviin, sillä sen tarkoituksena on eristää siru hiihtäjän vartalosta taaten sirun toimivuuden. Huolehdithan, ettei osallistujanumerolappu ole vaatteidesi poimujen välissä. Maaliintullessa kunnon tuuletukset lievällä eteenpäin kumartumisella ovat sallittuja ja erittäin toivottavia, sillä näin ajanottosiru on optimaalisesti luettavissa.

KILPAILUNUMEROIDEN JA AJANOTTOSIRUJEN NOUTAMINEN

Kilpailunumerot  ovat noudettavissa aina hiihtoa edeltävänä iltana - jokaiselle hiihtopäivälle on oma kilpailunumeronsa ja sirunsa. Kilpailunumero on noudettava viimeistään hiihtoaamuna kisatoimistosta tai lähtöpaikalta linja-autokuljetusten sinne saapumisen jälkeen lähtöpaikkojen läheisyydestä. Sirujen jako kisatoimistossa hiihtoa edeltävänä päivänä klo 17.00.-19.00. Noutamattomat sirut lunastettavissa lähtöpaikoilta 30 minuuttia ennen lähtöä (pitkät matkat) sekä 15 minuuttia ennen lähtöä (puolimatkat) tai Olokselta kisatoimistosta 15 minuuttia ennen linja-autokuljetusten lähtöä.

KILPAILUNUMERON KIINNITTÄMINEN JA ESILLÄPITÄMINEN

Kisanumero on kiinnitettävä rintapuolelle selvästi näkyville neljällä hakaneulalla. Jokaisessa kilpailussa on oma numerolappunsa. Kilpailunumeroa ja ajanottosirua ei ole varattu kilpailijalle, mikäli osallistumista ei ole maksettu. Mikäli sinulla on erityisiä sairauksia/lääkityksiä, kirjoita ne näkyviin mahdollisen hätätapauksen varalle kilpailunumeron taakse mustekynällä. Kilpailijanumerolapulla saat kisan jälkeen Oloksen Hirsi-ravintolasta kisakeittoannoksen ja lappua näyttämällä pääset myös käyttämään suihku- ja saunatiloja.

KILPAILUNUMEROIDEN JA SIRUJEN REKISTERÖINTI

Ajanottosiru on koodattu yksilöllisesti jokaiselle hiihtäjälle. Ajanottosiru on henkilökohtainen, joten huolehdi, ettei ajanottosirusi ja kilpailijanumerosi sekoitu kenenkään muun sirun kanssa! Pitkillä matkoilla ennen lähtöä sinun tulee kävellä rekisteröintipisteen lävitse, jolloin kontrolliääni (piippaus) kertoo, että siru on toimiva ja hiihtäjä rekisteröityy paikalla olevaksi. Puolikkailla matkoilla ei ole rekisteröintipistettä, vaan turvallisuussyistä puolikkaille matkoille lähteneiden osallistumisnumerot otetaan ylös väliaikapisteissä. Joka kilpailussa käytetään eri siruja ja kilpailunumerolappuja.

LÄHTÖ

Pitkillä matkoilla eturivistä lähtee ns. ”kuuma ryhmä”, kilpailijat numeroilla 1-30 jotka ovat ilmoittautuneet hiihtämään kokonaiskilpailua (kolme pitkää matkaa hiihtoviikon aikana). Lisäksi järjestäjä varaa harkinnanvaraiseen käyttöönsä numerot 31-50. Lähtöpaikoilla kilpailunjohtaja ja TD voivat nostaa ns. eturiviin erityisin perustein myös suuremmilla lähtönumeroilla hiihtäviä kilpailijoita. Toisen ja kolmannen hiihtopäivän kuuman ryhmän numerot määräytyvät suoraan kokonaiskilpailun tuloslistoista. Muut hiihtäjät sijoittuvat vapaasti lähtöalueelle. Puolikkailla kärkinumeroilla hiihtävät lähtevät eturivistä. Muut hiihtäjät sijoittuvat vapaasti lähtöalueelle.

Otathan huomioon oman hiihtotasosi ja annat tilaa kilpahiihtäjille. Arvioi oma hiihtotasosi ja sijoittaudu sen mukaisesti. Vältä välinerikkoutumisia antamalla tilaa kanssahiihtäjille - matkat ovat sen verran pitkiä että tilaa ohituksille tulee useita kertoja ja varsinkin matkojen loppuosuuksia saatat nousta useita sijoituksia.

LINJA-AUTOKULJETUKSET

Linja-autokuljetukset varataan ja maksetaan etukäteen joko ilmoittautumislomakkeella internetin kautta tai kisatoimistoon. Linja-autokuljetuksiin voi ilmoittautua ja maksaa hiihtoa edeltävään iltaan saakka kisatoimiston aukioloajan puitteissa. Varaa kuljetusta varten tosite maksusta jonka voit esittää pyydettäessä kuljetuksiin tulevien nimilistoja tarkastaessa.

KILPAILIJOIDEN HENKILÖKOHTAISET VARUSTEET

Ensimmäisenä hiihtopäivänä (Keimiön 1/2 hiihto ja Keimiön Kiekerö) voi Lapponia-hiihtäjät jättää varusteitaan Lapland hotel oloksen varustehalli nro 6:een. Toisena (Himmelriikin 1/2 hiihto ja Himmelriikin hiihto) ja kolmantena hiihtopäivänä (Puoli Huikonen ja Karra Huikonen) kisaorganisaatio tarjoaa yhteiskuljetuksessa oleville mahdollisuuden jättää omia varusteita linja-auton kuljetettavaksi takaisin Olokselle josta tavarat siirretään Lapland hotel Olokselle varustehalli nro 6:een. Muista laittaa nimilappu varusteisiin! Varusteet ovat kilpailijoiden omalla vastuulla koko hiihtoviikon ajan. Järjestäjä ei vastaa hiihtäjien varusteista eikä järjestäjällä ole velvollisuutta huolehtia lähtöpaikoille jätetyistä hiihtäjien varusteista.

SUKSIHUOLTO

Lapponia-hiihtäjillä on päivittäin Lapland hotel Oloksella käytettävissään hiihtotapahtuman aikana suksienvoitelutila. Kilpailun järjestäjä ei vastaa suksihuollosta tai suksihuoltotilaan jätettävistä varusteista. Lapland hotel Oloksella on myös ammattilaisten voitelupalvelua tarjolla maksua vastaan.

KISALOUNAS JA YLEISET SUIHKU- JA SAUNATILAT

Osallistumismaksuun sisältyy kevyt kisakeittoannos Lapland hotel Oloksen Hirsi-ravintolassa. Lisäksi hiihtäjät voivat höydyntää hotellin yleisiä suihku- ja saunatiloja hiihtämisen jälkeen hiihtopäivinä veloituksetta.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN

Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava kisatoimistoon. Numero on käytössä kisatoimiston aukioloaikoina. Ensimmäisenä hiihtopäivänä keskeyttäneille on järjestetty kuljetus kootusti Jerikseltä Olokselle. Toisena hiihtopäivänä keskeyttäneet kuljetetaan kootusti Pallakselta Olokselle. Karra Huikosen keskeyttäneille on Pallakselta ensimmäinen kuljetus Olokselle 6 h 15 minuuttia startin jälkeen sekä toinen kuljetus kunnes viimeiset hiihtäjät ovat saapuneet Pallakselle. HUOM! Karra Huikosella Pallaksen latuasema sulkeutuu 6 tuntia Hetasta lähdön jälkeen. Hiihtäjän, joka ei ole saapunut latuasemalle ennen sen sulkeutumista, on turvallisuussyistä keskeytettävä hiihtonsa Pallakselle. Mikäli voimat ovat vähentyneet puolimatkan jälkeen oleellisesti ja matkanteko on vaikeaa ja hidastunutta, suosittelemme matkan keskeyttämistä. Huomioithan, että hiihtopäiville on määritelty järjestäjän toimesta aikarajat, jolloin on saavutettava tietyt pisteet (Jeris, Pallas) jotta saa hiihtää loppuun saakka maaliin. Myös keskeyttäneillä on täysi oikeus kisakeittoannokseen ja suihku- ja saunatilojen käyttöön.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS

Jokaisella huoltopaikalla on ensiapupakkaukset. Kilpailupäivinä reiteillä kulkee ensiapuhenkilöstöä ja lääkäri, jotka tunnistaa vaatetuksesta. Lääkärikelkka näkyy gps-seurannassa. Ensiapupakkaukset löytyvät myös sekä etu- että takakelkasta. Maalialueella on ensiapupiste. Hätätapauksissa soita 112. Mikäli tunnet tarvitsevasi apua hiihdon aikana, välitä tieto huoltopisteisiin hiihtäjäkaverisi avulla. Vaativa hiihto edellyttää hyvää kuntoa ja vähintään 16 vuoden ikää. Vältä yliarvoimasta kuntoasi ja huomioi realistisesti tunturimaaston haasteet. Tuiskuisella säällä on hyvä pukeutua erityisen huolellisesti ja hiihtää ryhmässä. Viimeisenä reitillä tulee aina huoltokelkka, jossa on myös ensiapuhenkilöstöä. Vältä lumisokeutumasta käyttämällä aurinkolaseja. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää suoritus turvallisuuden niin vaatiessa. Älä milloinkaan poikkea reitiltä, ettei viimeisenä tuleva huoltokelkka ohita sinua!

HYLKÄÄMINEN

Epäurheilijamainen käytös tai sääntörikkomus johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

KANSALLISPUISTOSSA HIIHTÄMINEN

Kansallispuistossa hiihdettäessä on noudatettava kansallispuiston yleisiä järjestyssääntöjä. Roskaaminen on kielletty!

KILPAILUNJOHTAJA

Kilpailunjohtaja on Juha Niemelä.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Lapponia-hiihdon järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Lapponia Hiihto ry. Lapponia-hiihdon tavoitteena on edistää maastohiihtoa lajina ja kannustaa tulevia sukupolvia terveellisiin elämäntapoihin. Lapponia-hiihdon tarkoituksena on myös työllistää alueen paikallisia toimijoita kuten nuoriso- ja urheiluseuroja. Lapponia-hiihdon ja huoltopisteiden henkilöstö koostuu pääosin muoniolaisten urheiluseurojen ja yhteisöjen jäsenistä, jotka talkootoiminnallaan keräävät varoja seurojensa toimintaa varten. Olemme ylpeitä, että voimme tapahtumallamme edistää paikallista toimintaa!

SARJAT

Pitkät matkat: miehet/naiset yleinen, puolimatkat: miehet/naiset yleinen, miehet/naiset 60 v.+, miehet/naiset 16v. ja alle.

JOUKKUEKILPAILUN SÄÄNNÖT

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun (kolme pitkää matkaa) ohessa järjestetään leikkimielinen ja ilmainen joukkuekilpailu. Joukkuekilpailun säännöt täällä.

MITALIT SEKÄ PALKINNOT

Jokainen osallistuja saa osallistumisesta todistavan mitalin kisatoimistosta, yksi mitali/hiihtoviikko. Palkintojenjako järjestetään viimeisenä hiihtopäivänä kello 19.00. Lapland hotel Oloksen Polar Centerin auditoriossa. Tilaisuudessa palkitaan pitkien matkojen kokonaiskilpailun kolme parasta voittajaa pokaalein (naiset/miehet) sekä joukkuekilpailun paras joukkue tavarapalkinnolla. Lisäksi palkitaan pokaalein puolimatkojen kokonaiskilpailun kolme parasta (naiset/miehet, veteraanit ja nuoret). Loput tavarapalkinnot arvotaan kaikkien paikalla olevien hiihtoviikkoon osallistuneiden kesken (myös keskeyttäneet mukana arvonnassa). Kokonaiskilpailu koostuu hiihtoviikon aikana hiihdetyistä kolmesta matkasta.

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun palkintosummat :miehet/naiset 1. sija 1000 €, 2. sija 600 €, 3. sija 400 €.

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävissä internetissä Lapponia-hiihdon sivuilla. Tulokset toimitetaan myös maalialueen läheisyydessä olevalle tulostaululle.

VAKUUTUKSET

Suosittelemme Hiihtoliiton vakuutuksen ottamista. Järjestäjä ei vastaa hiihdon aikana tai niiden yhteydessä sattuneista tapaturmista.

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh.

+358 40 6684878/kilpailusihteeri Tanja Pyhäjärvi

+358 40 820 8397/kilpailunjohtaja Juha Niemelä

+358 400 491 269/TD Ahti Laaksonen

+358 400 173 796/Kisatoimisto (7.-12.4.2019)

+358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi