Suomi Valitse kieli

TERVETULOA LAPPONIA-HIIHTOVIIKOLLE!

KISATOIMISTO JA ILMOITTAUTUMINEN

Kisatoimistosta voit hakea kilpailunumerolaput, joissa on ajanottosiru. Kisatoimisto sijaitsee Oloksella Polar Kodassa. Samassa tiloissa palvelee myös rinneravintola.

Lapponia-hiihtoon ilmoittautumisen ajankohdat tarkentuvat myöhemmin. Jälki-ilmoittautuminen päättyy hiihtopäivää edeltävänä iltana.

KILPAILUNUMEROT JA AJANOTTOSIRUT

Kilpailunumerot ja ajanottosirut ovat kertakäyttöisiä. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat hakea kilpailunumeron ja sirun jo kisaa edeltävänä iltana. Jälki-ilmoittautuneet voivat noutaa kilpailunumeronsa hiihtopäivän aamuna kisatoimistosta 15 minuuttia ennen linja-autokuljetuksien lähtöä (poikkeuksena ensimmäinen hiihtopäivä, jolloin pitkän ja puolikkaan matkan lähtö tapahtuu Olokselta ja kilpailunumeron voi hakea kisatoimistosta ennen lähtöä). Kisanumero on kiinnitettävä rintapuolelle selvästi näkyville neljällä hakaneulalla. Jokaisessa kilpailussa on oma numerolappunsa. Kilpailunumeroa ja ajanottosirua ei ole varattu kilpailijalle, mikäli osallistumista ei ole maksettu. Mikäli sinulla on erityisiä sairauksia/lääkityksiä, kirjoita ne näkyviin mahdollisen hätätapauksen varalle kilpailunumeron taakse mustekynällä. Noutamattomien kilpailunumerojen jako lähtöaamuina lähtöpaikoilla on 30 min ennen kilpailun lähtöaikaa lähtöpaikan läheisyydessä.

Ajanottosiru on koodattu yksilöllisesti jokaiselle hiihtäjälle. Ajanottosiru on henkilökohtainen, joten huolehdi, ettei ajanottosirusi sekoitu kenenkään muun sirun kanssa! Pitkillä matkoilla ennen lähtöä sinun tulee kävellä rekisteröintipisteen lävitse, jolloin kontrolliääni (piippaus) kertoo, että siru on toimiva ja hiihtäjä rekisteröityy paikalla olevaksi. Puolikkailla matkoilla ei ole rekisteröintipistettä, vaan turvallisuussyistä puolikkaille matkoille lähteneiden osallistumisnumerot otetaan ylös väliaikapisteissä. Joka kilpailussa käytetään eri siruja ja kilpailunumerolappuja. Sirujen jako kisatoimistossa hiihtoa edeltävänä päivänä klo 17.00.-19.00. Noutamattomat sirut lunastettavissa lähtöpaikoilta 30 minuuttia ennen lähtöä (pitkät matkat) sekä 15 minuuttia ennen lähtöä (puolimatkat) tai Olokselta kisatoimistosta 15 minuuttia ennen linja-autokuljetusten lähtöä.

TÄRKEÄÄ! Kilpailunumerolapussa on ajaottosiru, jonka päällä on solumuovi. Niitä ei saa taittaa eikä poistaa ja numeron on oltava näkyvästi rinnassa maaliin tullessa. Kertakäyttösiru sijaitsee solumuovin ja osallistujanumeron välissä. Älä koske solumuoviin, sillä sen tarkoituksena on eristää siru hiihtäjän vartalosta taaten sirun toimivuuden. Huolehdithan, ettei osallistujanumerolappu ole vaatteidesi poimujen välissä. Maaliintullessa kunnon tuuletukset lievällä eteenpäin kumartumisella ovat sallittuja ja erittäin toivottavia, sillä näin ajanottosiru on optimaalisesti luettavissa.

LÄHTÖ

Pitkillä matkoilla eturivistä lähtee ns. ”kuuma ryhmä”, kilpailijat numeroilla 1-30. Puolikkailla kärkinumeroilla hiihtävät lähtevät eturivistä. Muut hiihtäjät sijoittuvat vapaasti lähtöalueelle. Otathan huomioon oman hiihtotasosi ja annat tilaa kilpahiihtäjille. Vältä välinerikkoutumisia antamalla tilaa kanssahiihtäjille.

LINJA-AUTOKULJETUKSET

Linja-autokuljetukset varataan ja maksetaan etukäteen joko ilmoittautumislomakkeella internetin kautta tai kisatoimistoon. Linja-autokuljetuksiin voi ilmoittautua ja maksaa hiihtoa edeltävään iltaan saakka kisatoimiston aukioloajan puitteissa. Varaa kuljetusta varten tosite maksusta. Kuitti tarkastetaan linja-autossa ennen kuljetusta.

KILPAILIJOIDEN HENKILÖKOHTAISET VARUSTEET

Ensimmäisenä hiihtopäivänä (Keimiön 1/2 hiihto ja Keimiön Kiekerö) voi Lapponia-hiihtäjät jättää varusteitaan Lapland hotel oloksen varustehalli nro 6:een. Toisena (Himmelriikin 1/2 hiihto ja Himmelriikin hiihto) ja kolmantena hiihtopäivänä (Puoli Huikonen ja Karra Huikonen) kisaorganisaatio tarjoaa yhteiskuljetuksessa oleville mahdollisuuden jättää omia varusteita linja-auton kuljetettavaksi takaisin Olokselle. Tavarat siirretään Lapland hotel Olokselle varustehalli nro 6:een. Muista laittaa nimilappu varusteisiin! Varusteet ovat kilpailijoiden omalla vastuulla koko hiihtoviikon ajan. Järjestäjä ei vastaa hiihtäjien varusteista eikä järjestäjällä ole velvollisuutta huolehtia lähtöpaikoille jätetyistä hiihtäjien varusteista.

SUKSIHUOLTO

Lapponia-hiihtäjillä on päivittäin Lapland hotel Oloksella käytettävissään hiihtotapahtuman aikana suksienvoitelutila. Kilpailun järjestäjä ei vastaa suksihuollosta tai suksihuoltotilaan jätettävistä varusteista.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN

Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava kisatoimistoon. Numero on käytössä kisatoimiston aukioloaikoina. Ensimmäisenä hiihtopäivänä keskeyttäneille on järjestetty kuljetus kootusti Jerikseltä Olokselle. Toisena hiihtopäivänä keskeyttäneet kuljetetaan kootusti Pallakselta Olokselle. Karra Huikosen keskeyttäneille on Pallakselta ensimmäinen kuljetus Olokselle 6 h 15 minuuttia startin jälkeen sekä toinen kuljetus kunnes viimeiset hiihtäjät ovat saapuneet Pallakselle. HUOM! Karra-Huikosella Pallaksen latuasema sulkeutuu 6 tuntia Hetasta lähdön jälkeen. Hiihtäjän, joka ei ole saapunut latuasemalle ennen sen sulkeutumista, on turvallisuussyistä keskeytettävä hiihtonsa Pallakselle. Mikäli voimat ovat vähentyneet puolimatkan jälkeen oleellisesti ja matkanteko on vaikeaa ja hidastunutta, suosittelemme matkan keskeyttämistä.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS

Jokaisella huoltopaikalla on ensiapupakkaukset. Kilpailupäivinä reiteillä kulkee SPR:n ensiapuhenkilöstöä ja lääkäri, jotka tunnistaa vaatetuksesta. Lääkärikelkka näkyy gps-seurannassa. Ensiapupakkaukset löytyvät myös sekä etu- että takakelkasta. Maalialueella on ensiapupiste. Hätätapauksissa soita 112. Mikäli tunnet tarvitsevasi apua hiihdon aikana, välitä tieto huoltopisteisiin hiihtäjäkaverisi avulla. Vaativa hiihto edellyttää hyvää kuntoa ja vähintään 16 vuoden ikää. Vältä yliarvoimasta kuntoasi ja huomioi realistisesti tunturimaaston haasteet. Tuiskuisella säällä on hyvä pukeutua erityisen huolellisesti ja hiihtää ryhmässä. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää suoritus turvallisuuden niin vaatiessa. Älä milloinkaan poikkea reitiltä, ettei viimeisenä tuleva huoltokelkka ohita sinua!

HYLKÄÄMINEN

Epäurheilijamainen käytös tai sääntörikkomus johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

KANSALLISPUISTOSSA HIIHTÄMINEN

Kansallispuistossa hiihdettäessä on noudatettava kansallispuiston yleisiä järjestyssääntöjä. Roskaaminen on kielletty!

KILPAILUNJOHTAJA

Kilpailunjohtaja on Juha Niemelä.

SARJAT

Pitkät matkat miehet/naiset yleinen, puolimatkat miehet/naiset yleinen, miehet/naiset 60 v.+, miehet/naiset 16v. Varttimatkat retkisarja.

MITALIT SEKÄ PALKINNOT

Jokainen osallistuja saa osallistumisesta todistavan mitalin kisatoimistosta, yksi mitali/hiihtoviikko. Palkintojenjako järjestetään viimeisenä hiihtopäivänä kello 19.00. Lapland hotel Oloksen Polar Centerin auditoriossa. Tilaisuudessa palkitaan pitkien matkojen kokonaiskilpailun kolme parasta voittajaa (naiset/miehet) sekä joukkuekilpailun paras joukkue. Lisäksi palkitaan pokaalein puolimatkojen kokonaiskilpailun kolme parasta (naiset/miehet, veteraanit ja paras juniori alle 16 v.). Pitkien matkojen kokonaiskilpailun palkintosijojen ulkopuolelta huomioidaan myös paras ulkomaalainen mies- ja naishiihtäjä. Loput tavarapalkinnot arvotaan kaikkien paikalla olevien hiihtoviikkoon osallistuneiden kesken (myös keskeyttäneet mukana arvonnassa). Kokonaiskilpailu koostuu hiihtoviikon aikana hiihdetyistä kolmesta matkasta.

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun palkintosummat:

miehet/naiset: 1. sija 1000 €, 2. sija 600 €, 3. sija 400 €.

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävissä myös internetissä Lapponia-hiihdon sivuilla. Tulokset toimitetaan myös maalialueen läheisyydessä olevalle tulostaululle.

VAKUUTUKSET

Suosittelemme Hiihtoliiton vakuutuksen ottamista. Järjestäjä ei vastaa hiihdon aikana tai niiden yhteydessä sattuneista tapaturmista.

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh. +358 400 173 796

Puh. +358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi