Suomi Valitse kieli

Nauti tunturihiihtämisestä!

Huoltokartta täällä

Lapponia-hiihdon tuntureilla voit hiihtää kolmena eri hiihtopäivänä. Valitse mieluisimmat yhdeksästä eri vaihtoehdosta! Reitit kulkevat pääsääntöisesti Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa joten huomioithan kansallismaisemamme, etkä jätä roskia ladulle ja luontoon. Huoltopisteet on ajoitettu tasaisesti reittien varrelle. Huoltopisteiden tarjonta on kestävyysurheilun suola- ja nestetasapainon ylläpitoon ja tankkaukseen sopivaa tarjottavaa. Matkojen tarkemmista kuvauksista löydät yksityiskohtaisemmat reittiselostukset sekä korkeusprofiliikuvat.

Puolimatkojen ensimmäinen hiihtopäivä on 30 kilometrin mittainen Olokselta Jeriksen kautta takaisin Olokselle, toinen hiihtopäivä 25 kilometrin mittainen Pallakselta Olokselle ja kolmas hiihtopäivä 40 kilometrin mittainen Kerässiepistä Pallaksen kautta Olokselle. Puolimatkoilla sarjat ovat yleinen miehet ja naiset, sekä veteraanit vähintään 60-vuotta täyttäneet. Lisäksi puolimatkoilla on leikkimielinen joukkuekilpailu, joka koostuu kolmesta puolimatkasta. Lähde hiihtämään ja kisailemaan ystäviesi tai vaikka työporukan kanssa!

Pitkät matkat ovat kaikkien pisimpiä latuja. Ensimmäisen hiihtopäivän matka on 60 kilometriä Olokselta Keimiötunturin kautta Olokselle, toisen hiihtopäivän 50 kilometriä Vuontisjärveltä Pallaksen kautta Olokselle ja kolmannen hiihtopäivän 80 kilometriä Hetan Ounasjärveltä Pallaksen kautta Olokselle. Sarjoina näissä kuninkuusmatkoissa ovat yleinen miehet ja naiset. Pitkille matkoille voi ilmoittautua myös leikkimieliseen joukkuekilpailuun, joka koostuu kolmesta pitkästä matkasta.

Osa Lapponia-hiihdon laduista pohjautuu alueen latureitteihin. Muonion alueen latureittejä valmistellaan koko talvikauden ajan ja siihen liittyvien Lapponia-hiihtolatujen valmistelu aloitetaan ajoissa, jotta Lapponia-hiihdon ladut ovat mahdollisimman kestävällä pohjalla hiihtotapahtuman aikaan. Hiihtopäivää edeltävänä iltana viimeistellään Lapponia-hiihdon ladut latutampparilla luistelu- ja perinteistä hiihtotapaa varten. Tyyli on vapaa. Reitit ovat merkitty selkeästi ja huollon etukelkka sekä huoltohenkilöstö takaavat esteettömän kulun veräjistä ja porteista ja huolehtii tien ylitysten turvallisuudesta. Reiteillä on jokaisena hiihtopäivänä mukana lääkärikelkka sekä SPR:n henkilöstöä. Viimeisenä hiihtäjien perässä tulee turvallisuuden varmistamiseksi aina Lapponia-hiihdon peräkelkka.

Tutustu reitteihin, valitse sinulle sopivimmat ja ilmoittaudu mukaan Lapponia-hiihtäjien joukkoon!

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh. +358 400 173 796

Puh. +358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi