Suomi Valitse kieli

Varttimatkat

Varttimatkat koostuvat 15 kilometrin, 10 kilometrin sekä 25 kilometrin laduista. Varttimatkat ovat retkimatkoja, joten hiihtomatkalta ei mitata aikaa eikä tulosta. Varttimatkat ovat ihanteellisia kuntohiihtäjille ja kolmen varttimatkan kokonaisuus soveltuu hyvin kestävyysurheilua aloitteleville hiihtäjille.  Reittien profiilikuvat saat suuremmaksi klikkaamalla kuvaa.

Keimiön vartti

Jeris-Olos 15 km

Keimiön varttimatka sopii hyvin aloittelijalle ja hiihtäjille, jotka haluavat välttää alamäkiä. Latu kulkee usean kilometrin järven jäällä, jossa tasamaalla hiihtämisen tekniikan hallinta on tärkeää. Etapin loppupuolella lähdetään nousemaan kohti Olosta. Tarkkaile voimiasi pitkillä, tasaisilla osuuksilla, jotta voimavarasi riittävät nousujohteiseen loppuun. Etuna tällä ladulla on hyvä tasaisen hiihtoladun tekniikan hallinta. Lähtöä voi kannustus- ja huoltojoukot hyvin tulla seuraaamaan Jerisjärven jäälle!

Hyvä tietää:
Hiihtopäivä maanantai  10.4.2017
Sarjat yleinen miehet/naiset/juniorit alle 16 vuotta.
Bussi lähtöpaikalle lähtee Olokselta 13.00.
Start Jeris 14.00.
Huomioithan, että ladulla hiihtää myös pitkän ja puolikkaiden matkojen hiihtäjiä! Siirry lähtöpaikalle vain merkittyjä reittejä pitkin.

Himmelriikin vartti

Torassieppi-Olos 10 km

Torassieppi-Olos

Latu lähtee kohti Torasjärveä, jonka jälkeen jatkuu nousujohteisesti Olokselle. Etappi vaatii matkan lyhyydestä huolimatta kestävyyttä nousujohteisuutensa vuoksi. Hyvä ylämäkitekniikan hallinta ja voimien oikein jaottelu auttaa selviytymään maaliin!

Hyvä tietää:
Hiihtopäivä tiistai 11.4.2017
Sarjat yleinen miehet/naiset/juniorit alle 16 vuotta.
Bussi lähtöpaikalle Olokselta 13.00.
Start Torassieppi 14.00.
Huomioithan, että siirryt lähtöpaikalle vain merkittyjä reittejä pitkin. Ladulla hiihtävät pitkän ja puolikkaiden matkojen hiihtäjät. Huomioithan lisäksi, että lähdön jälkeen on kapea kohta sillan ylityksessä, jossa tulee hiihtää maltillisesti tilaa kanssahiihtäjille antaen!

Karran vartti

Pallas-olos 25 km

Pallas-Olos

Karran varttimatka on erittäin hyvä osuus ensikertalaiselle. Reitti on pääsääntöisesti alamäkeä, pitkää ja loivaa laskua. Alamäessä on yksi tiukka kurvi, joka kannattaa ottaa ladun ulkoreunan kautta sisäreunaan kaartaen. Liukkaalla kelillä lasku jatkuu vauhdikkaasti Torassieppiin. Reitin haastavin osuus on loppuosio, joka on loppuun saakka nousujohteinen. Tarkkaile voimiasi järviosuudessa ja säästele voimia loppuun, jossa on nousujohteista maastoa tahkottavana yli kaksi kilometriä. Treenaa alamäen hiihtotekniikka kohdalleen ja nauti huikeasta reitistä! Kannustus- ja huoltojoukkojen kannattaa seurata lähtöä vaikkapa Lapland Hotel Pallaksen terassilta tai ladun vieressä katsoen, sillä Karran varttimatkan latu kulkee hotellin välittömässä läheisyydessä!

Hyvä tietää:
Hiihtopäivä torstai  13.4.2017
Retkisarja
Bussi Olokselta lähtöpaikalle 13.30.
Start Pallas 14.30.
Huomioithan, että siirtyminen lähtöpaikalle vain ladun vierustaa kulkien, sillä pitkän matkan hiihtäjät hiihtävät ladulla!

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh. +358 40 668 4878

Puh. +358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi