Suomi Valitse kieli

Mikkonen voitti kaiken Lapponia-hiihdossa, Niskasen avauspäivän etumatka toi naisten voiton

Juho Mikkonen teki selvää jälkeä uransa ensimmäisessä Lapponia-hiihdossa, sillä hän tuli ykkösenä maaliin jokaiselta kolmelta etapilta ja juhli perjantaina kokonaisvoittoa. Naisten kokonaiskilpailun voitti Kerttu Niskanen, joka hankki avausosakilpailussa niin selvän etumatkan, ettei kaksi muuta osakilpailua voittanut Eveliina Piippo pystynyt häntä siinä ohittamaan. Miesten kakkosena kokonaiskilpailussa ja perjantaina 80 kilometrin Karra Huikosella oli kahden aiemman osakilpailun tavoin Kari Varis.
Suuren osan matkasta kahdestaan kärjessä selvällä erolla muihin taittaneet Mikkosen ja Variksen erotti perjantaina 1,7 sekuntia. Waltteri Vinkanharju oli päätösosakilpailun kolmas.
”Oli kyllä mahtava päivä! Kyllä oli kerta kaikkiaan mukava taivaltaa. Hyvä maku, tiukka viikkohan tämä on tähän loppuun vetäistä, mutta tästähän pääsee lomalle. Tämä viimeinen oli reitin osalta aivan mahtava hiihtää, mutta keskiviikkona hiihdettiin koviten. Se oli myös mukava”, Mikkonen summaili.
Naisten kilpailussa Eveliina Piippo vei päätösmatkan ykköstilan 1.51,6 minuutin erolla Kerttu Niskaseen. Anna-Kaisa Saari oli päivän kolmas. Piippo oli ensimmäistä kertaa Lapponiassa, Niskanen puolestaan hiihti ensimmäistä kertaa kaikki kolme osakilpailua.
”Vähän harmittaa se eka päivä, se oli harjoituslenkki. Ei osannut arvioida, kun ei ole näin pitkään hiihtänyt. Tosi mukava kokemus. Piti valita Etelän loman ja Lapin loman välillä, kyllä tämä on minulle ehkä mielekkäämpää hommaa. Oli tosi mukavaa”, Piippo summasi.
”Maanantai oli helpoin päivä minulle, vaikka se oli SM-30:n jälkeen. Tänään piti pelata varman päälle, en voinut hiihtää itseltäni jalkoja alta, yritin sellaista tasaista suoritusta. Piti ottaa itselleni hyvä letka ja pysyä siinä”, Niskanen sanoi.
Lapponiasta nautti tänä vuonna Lasten Lapponia mukaan lukien yhteensä noin 630 hiihtäjää, jotka tekivät viikon aikana hieman yli 1200 hiihtosuoritusta.
Ensi vuonna Lapponia hiihdetään 8. –12. huhtikuuta.

Kuvia Facebookissa @lapponiahiihto


Mikkosen, Niskasen, Piipon ja monen muun videohaastatteluja

 

Mikkonen otti toisen osakilpailuvoittonsa, Piippo naisten ykkönen


Juho Mikkonen ja Kari Varis jatkoivat Lapponia-hiihdon kärkikaksikkona myös toisessa osakilpailussa, mutta naisten osakilpailuvoittajaksi Himmelriikin Hiihdossa nousi Eveliina Piippo. Kerttu Niskanen jatkaa naisten kokonaiskilpailun johdossa.
Mikkonen ja Varis hiihtivät kärkikaksikkona suurimman osan matkasta. Eroa Varikseen jäi 1,2 sekuntia. Lassi Vuorinen oli kolmas.
”Helpompi oli kuin maanantaina. Keli oli mukava. 15 kilometrin kohdalla toiseen ylämäkeen Karppa (Varis) lisäsi vauhtia, eikä siinä muita tainnut pysyä. 35 kilometriä tultiin ihan rapsakkaa kyytiä. Otin Karpan peesin ja sillä mentiin, Karppa oli vahva tänään. Sata metriä ennen maalia ratkaisin, ajattelin, että otan nätin kirivoiton”, Mikkonen sanoi.
”Yritin ja hyvä päivä oli, mutta vastustaja on vaan parempi tällä hetkellä. Aiemmissa Lapponioissa olisin yksin tullut maaliin tämmöisellä hiihdolla, mutta Juho on nyt niin hyvä. Aika terävänoloista hiihtoa oli. Ei voi olla pettynyt”, Varis sanoi.
Piiippo jätti Niskasen kakkoseksi lopulta 37,8 sekunnin erolla. Anna-Kaisa Saari oli kolmas.
”Olihan se tosi leppoista. Pikkukovaa pitkää pk:ta, alku oli vähän tiukempi, mutta muuten oli tosi mukavaa. Vähän katsoin Kertun peesissä, ettei hänen menonsa näyttänyt niin tuoreelta. Sitten ajattelin, että Kertun päänahka tuntuisi ihan hyvältä”, Piippo kertaili.
Lapponia huipentuu perjantaina 80 kilometrin Karra Huikoseen.

Mikkonen ja Niskanen Keimiön Kiekerön ykköset


Juho Mikkonen tuli ensimmäisenä maaliin miesten kilpailussa ja Kerttu Niskanen vastaavasti naisten kilpailussa, kun Lapponia-hiihto avattiin 60 kilometrin Keimiön Kiekeröllä.
Mikkonen ei ennen maanantaita ollut hiihtänyt ainuttakaan osakilpailua Lapponiassa. Hän erkani voittotaistoon Kari Variksen kanssa, mutta jätti haastajansa jo ennen loppusuoraa. Varis jäi lopulta 33 sekuntia.
”Mukava oli tänään. Yllätti tuo loppu, miten pitkä se oli. Viimeinen 20 kilometriä on kyllä työläs. Vauhti ei ollut kova, mutta se oli riittävä. Huomenna hiihdellään hiljakseen”, Mikkonen sanoi.
Niskasella on kokemusta Lapponiasta osakilpailusta, muttei koko Lapponiaa ole hänkään hiihtänyt.
”Ihan kiva. Hiihdin mukavuusalueella, mutta kyllä mukavuusalue kääntyi semmoiseksi taapertamiseksi, matka alkoi painaa lopussa. Ihan mukava. Miehet lähtivät sen verran hiljaa, että lähdin kärkimiesten mukaan. Jäällä täytyi yksin lähteä hiiihtämään, kun en omasta ryhmästä saanut apuja. Pitkä jääpätkä oli raskas, kun oli tuulta ja hiihdin yksin”, Niskanen sanoi.
Piippo oli innoissaan ensimmäisestä Lapponia-hiihdostaan.
”Oli yllättävän mukavaa. Tuntui vähän siltä, kun olisi tehnyt pitkään pk-lenkin. Tuntui, että olin hyvin palautunut (SM-30:ltä)”, Piippo sanoi.

Keltanokka Hirvonen ja konkari Varis valmiina Keimiön Kiekerölle

Lapponia-hiihdon alkuun on enää muutama päivä, ja maanantain Keimiön Kiekerön 60 kilometrille suuntaa jälleen monta konkaria ja ensikertalaistakin. Tutuista nimistä konkariosastoon kuuluu Kari Varis, joka laskee osallistuneensa Lapponiaan 13 tai 14 kertaa. Ensimmäistä kertaa Keimiön Kiekerölle suuntaa puolestaan yhdistetyn suomalaistähti Eero Hirvonen, joka tosin arvelee Lapponiansa tällä kertaa jäävän vain tuohon maanantain hiihtoon.

– Riittää yhdistetyn miehelle se yksi kuusikymppinen. En tiedä, kuinka tosissaan hiihtää, mutta käyn siinä kokeilemassa, kun ikinä en ole tuollaista hiihtänyt. En varmaan ole hiihtänyt 15 kilometriä pidempää matkaa ikinä kilpaa, Hirvonen nauraa.

Hän on tutustunut reittiin hieman ja kuullut, minkä tyyppinen urakka edessä on.

– Lähden kokeilemaan ja nautiskelemaan, yritän ainakin, etten ekalla 10 kilometrillä hiihdä itseltäni jalkoja alta, niin saattaisi tulla mukavampi reissu, Hirvonen sanoo hymyillen.

Kari Varis on tänäkin vuonna yksi kilpailun ennakkosuosikkeja. Variksen viime viikkoja on haitannut Rukalla Suomen Cupin viestipäivän jälkeen iskenyt sairastuminen, johon mahtui niin oksennustautia, kuumetta kuin flunssaakin.

– Viikko siinä meni. Aika paljon maanantai ratkaisee, että miten energiat riittää, onko palautunut taudista, Varis sanoo.

Lapponian kolmesta matkasta hänellä on suosikkinsa.

– Keskiviikko on jostain syystä kulkenut joka kerta hyvin, siinä olen pystynyt olemaan selvästi vahvin noista päivistä. En tiedä, mikä siitä sellaisen tekee, Varis miettii.

Suurempia kommelluksia hänelle ei ole Lapponiassa vuosien varrella sattunut, mutta monenlaista muistoa on kuitenkin matkaan tarttunut.

– Ensimmäiset hiihtämäni Lapponiassa sattui pari huonoa keliä Karra Huikoselle. Viime vuosilta on jäänyt harmittamaan toissa vuodelta, kun viisi kilometriä ennen maalia tuli sauvarikko, ja se ratkaisi kokonaistulosta aika paljon. Pääsääntöisesti on hyvin sujunut kaikki mitä olen hiihtänyt, Varis sanoo.

Lapponia-hiihto Facebookissa @lapponiahiihto ja Instagramissa @lapponiahiihto

Lapponia 2017 -uutiset

Uusivirta ja Saarinen ensimmäistä kertaa Lapponian voittajiksi

Lapponia-hiihdossa nähtiin 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaksi uutta kokonaiskilpailun voittajaa, kun Napapiirin Kuljetus Oy:tä edustaneet Risto Uusivirta ja Aino-Kaisa Saarinen veivät voitot. Saarinen oli naisten nopein myös päätöspäivänä 80 kilometrin mittaisella Karra Huikosella, Uusivirta oli miesten kilpailun toinen Ristomatti Hakolan jälkeen. Hakola voitti myös tiistaina, mutta jätti ensimmäisen osakilpailun hiihtämättä.

”Hyvä fiilis, aikaisempina vuosina en ole pystynyt palkintosijoille nousemaan ja nyt pystyin voittamaan, hyvälle maistuu. Välipäivä oli tehnyt tehtävänsä, tänään oli tosi helppoa hiihtää. Pelin henki oli, ettei itse tarvinnut vetää oikeastaan ollenkaan. Lopussa olin sen verran hyvävoimainen, että päätin lähteä kokeilemaan. Aivan ei vauhti Hakolalle riittänyt, mutta muut siinä tipahti”, Uusivirta sanoi.
Hakolan kirivoittoja on nähty kotimaisissa kisoissa Kontiolahden SM-viikonlopusta lähtien.

”Vaikka kuinka hiljaa menisi 80 kilsaa, jossain kohtaa alkaa uuvuttaa. Aika vähissä oli energiat viimeisellä 15 kilsalla, mutta sieltä tultiin vaan maaliin. Kilometri ennen maalia Uusivirran Risto karkasi ja alkoi vähän luotto horjua, että saanko kiinni. Jostain löytyy aina sen verran vääntöä pakarasta, että sain kiinni”, Hakola tuumi.

Saarinen iloitsi ensimmäisestä Lapponiastaan.

”Yllättävän hyvässä fiiliksessä maaliin. Hyvin kyllä jaksoin lopussa vielä iskeä, kyllä se jalka nousi. Ehkä kuitenkin tiistainen alun kauheuden jälkeen oli kaikista mukavin. Kun on ihan hyvässä kunnossa, kivahan täällä on hiihtää. Tänne pitää tulla uudestaan”, Saarinen sanoi iloisena.


Uusivirran, Hakolan ja Saarisen haastattelut kokonaisuudessaan sekä Lapponia-haastatteluja videoina Facebookissa:
https://www.facebook.com/pg/lapponiahiihto/videos/?ref=page_internal


Lapponian tulokset: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2017_lapponia/valikoidut/?muoto=lehdisto
Yhteisajat 3. päivä
Miehet pitkä (60.0+50.0+80.0): 1) Risto Uusivirta Napapiirin Kuljetus Oy 8.32.32.8 (3.29.10.4/2.), 2) Ari Luusua Napapiirin Kuljetus Oy 8.32.51.0 (3.29.13.9/3.), 3) Kari Varis KOLSTRÖM NOSTALGIA 120 8.33.23.6 (3.29.16.3/4.).
Naiset pitkä (60.0+50.0+80.0): 1) Aino-Kaisa Saarinen Napapiirin kuljetus Oy 9.02.50.7 (3.41.52.5/1.), 2) Sini Alusniemi kotivuorisport.fi 9.11.02.0 (3.42.30.6/2.), 3) Hennariikka Rahkola Napapiirin Kuljetus Oy 9.25.27.5 (3.46.26.9/3.).
Miehet puolikas (30.0+25.0+40.0): 1) Esa Valjus Polvijärven Vauhti 4.29.47.7 (1.54.07.1/1.), 2) Eero Mannila TeamMannila 4.36.33.0 (2.01.17.7/3.), 3) Heikki Roimas Kälviän Tarmp 4.38.15.4 (1.57.53.0/2.).
Naiset puolikas (30.0+25.0+40.0): 1) Milja Halttunen Pennalanranta Oy 4.51.07.4 (2.03.04.4/2.), 2) Roosa Riikola Team Lapponia 4.52.42.1 (2.02.53.0/1.), 3) Marjo Piirto 5.12.13.0 (2.11.47.5/4.).
Tulokset 3. päivä
Miehet pitkä 80.0 km: 1) Ristomatti Hakola Jänne Köyrii 3.29.06.1 (-), 2) Risto Uusivirta Napapiirin Kuljetus Oy 3.29.10.4 (8.32.32.8/1.), 3) Ari Luusua Napapiirin Kuljetus Oy 3.29.13.9 (8.32.51.0/2.).
Naiset pitkä 80.0 km: 1) Aino-Kaisa Saarinen Napapiirin kuljetus Oy 3.41.52.5 (9.02.50.7/1.), 2) Sini Alusniemi kotivuorisport.fi 3.42.30.6 (9.11.02.0/2.), 3) Hennariikka Rahkola Napapiirin Kuljetus Oy 3.46.26.9 (9.25.27.5/3.).
Miehet puolikas 40.0 km: 1) Esa Valjus Polvijärven Vauhti 1.54.07.1 (4.29.47.7/1.), 2) Heikki Roimas Kälviän Tarmp 1.57.53.0 (4.38.15.4/3.), 3) Eero Mannila TeamMannila 2.01.17.7 (4.36.33.0/2.).
Naiset puolikas 40.0 km: 1) Roosa Riikola Team Lapponia 2.02.53.0 (4.52.42.1/2.), 2) Milja Halttunen Pennalanranta Oy 2.03.04.4 (4.51.07.4/1.), 3) Brandy Stewart 2.03.44.6 (-).

Saarinen ja Hakola Lapponian toisen päivän ykköset, Saarinen ja Uusivirta kokonaiskilpailun kärjessä

Ristomatti Hakola jatkoi voitokkaiden kiriensä sarjaa myös Lapponia-hiihdossa, jossa hän otti toisena osakilpailuna hiihdetyn Himmelriikin Hiihdon voiton. Naisten vastaavan 50 kilometrin taipaleen voitti Aino-Kaisa Saarinen.

Hakola ei hiihtänyt maanantaina, joten kokonaiskilpailun kärkipaikka pysyy tiistaina kolmanneksi sijoittuneella Risto Uusivirralla.
”Aika raskas. Tipahdin ennen Pallasta minuutin verran, yksin koitin keräillä siinä vähän pelihuumoria, että jaksaa survoa. Kahdeksan kilometriä ennen näin poikien selän. Sitten alkoi vilkuilu, kun he näkivät meikäläisen. Ajattelin, että kaikki peliin, ne on saatava kiinni, sitten voi nostaa selän pystyy ja lyödä heidät kirissä. Nyt ovat kirit aika lailla napsuneet tässä pari viikonloppua”, Hakola sanoi.

Variksen päätyminen kakkossijalle tapahtui värikkäiden vaiheiden kautta, kun muun muassa pitkään kärkiporukassa vahvasti ollut Anssi Pentsinen kaatui.

”Kaikki alkoi, kun oltiin 15km hiihdetty. En ollut oikein hereillä siinä ja pojat lähtivät karkuun. Minuutin oli ennen Pallasta pahimmillaan jäljessä, ja sitten lähdin yksin ottamaan kiinni sitä porukkaa. Sain sitten siihen Pallakselle kiinni. Sen jälkeen lähdettiin laskuun ja kolme kaatui siinä, mutta minä selvisin siitä. Ei ollut tarkoitus lähteä karkuun, mutta pidin sen jälkeen matkavauhtia yllä. Tänään oli hyvä päivä. Hyvä, että huonekaveri sai meidät kiinni ja sai lopulta osakilpailuvoiton”, Varis iloitsi Hakolan puolesta.

”Tänään oli paljon parempi hiihtää (kuin maanantaina). Suksi toimi hyvin. Tämä Himmelriikin hiihto on minulle sopiva, ikinä ei ole huonoja hiihtoja tässä tullut.”

Aino-Kaisa Saarinen jatkoi ensimmäistä Lapponiaansa voittoputkessa. Hieman edellään olleen Alusniemen hän sai kiinni ennen Pallasta.
”Ensimmäinen nousu oli aivan kauhea. Siinä porukka lähti menemään, en pystynyt. Olin ihan limiteillä. Sitten tuli taas hyvä miesporukka, oli vanhoja tuttuja ja uusia tuttuja. Alun jälkeen pystyin rennosti hiihtämään”, Saarinen tuumi.

Alusniemi tuumi, että päivä oli raskas.
”Eilinen painoi, ja tämä oli neljäs perättäinen kisapäivä. Rupeaa lihakset olemaan aika jäkissä. Hengitys pelaa hyvin, mutta lihaksiston vuoksi ei pääse kovempaa. Huomenna aion kävellä vähän, käydä pikkuisen hieronnassa, sekä ravistella lihaksia. Kakkossija pitäminen on hyvä tavoite torstaille.”
Keskiviikkona on välipäivä.

Videohaastattelut Hakola, Saarinen, Alusniemi ja Varis kokonaisuudessaan: https://www.facebook.com/pg/lapponiahiihto/videos/?ref=page_internal
Tältäkin päivältä tulossa vielä monen Lapponia-hiihtäjän mietteitä.

Kuvagalleria: https://www.facebook.com/pg/lapponiahiihto/photos/?tab=album&album_id=1612473858777768

Tulokset 2. päivä
Miehet pitkä 50 km
1) Ristomatti Hakola Jänne Köyrii 2.10.08.6 (-), 2) Kari Varis KOLSTRÖM NOSTALGIA 120 2.10.09.0 (5.04.07.3/4.), 3) Risto Uusivirta Napapiirin Kuljetus Oy 2.10.10.3 (5.03.22.4/1.).
Naiset pitkä 50 km
1) Aino-Kaisa Saarinen Napapiirin kuljetus Oy 2.20.11.5 (5.20.58.2/1.), 2) Sini Alusniemi kotivuorisport.fi 2.24.02.1 (5.28.31.4/2.), 3) Hennariikka Rahkola Napapiirin Kuljetus Oy 2.29.51.3 (5.39.00.6/3.).
Miehet puolikas 25 km
1) Eero Mannila TeamMannila 1.06.47.1 (2.35.15.3/1.), 2) Esa Valjus Polvijärven Vauhti 1.07.10.1 (2.35.40.6/2.), 3) Veikka Salmi MUONION KIRI 1.09.11.9 (2.41.30.1/4.).
Naiset puolikas 25 km
1) Roosa Riikola Team Lapponia 1.11.32.1 (2.49.49.1/2.), 2) Milja Halttunen Pennalanranta Oy 1.11.54.2 (2.48.03.0/1.), 3) Maria Mikkonen Jäniksenkäpälän Halpamatkat 1.12.02.6 (-).
Yhteisajat 2. päivä
Miehet pitkä: 1) Risto Uusivirta Napapiirin Kuljetus Oy 5.03.22.4 (2.10.10.3/3.), 2) Ari Luusua Napapiirin Kuljetus Oy 5.03.37.1 (2.10.11.3/4.), 3) Anssi Pentsinen Kotivuorisport.fi 5.04.02.2 (2.10.35.2/5.).
Naiset pitkä:1) Aino-Kaisa Saarinen Napapiirin kuljetus Oy 5.20.58.2 (2.20.11.5/1.), 2) Sini Alusniemi kotivuorisport.fi 5.28.31.4 (2.24.02.1/2.), 3) Hennariikka Rahkola Napapiirin Kuljetus Oy 5.39.00.6 (2.29.51.3/3.).
Miehet puolikas: 1) Eero Mannila TeamMannila 2.35.15.3 (1.06.47.1/1.), 2) Esa Valjus Polvijärven Vauhti 2.35.40.6 (1.07.10.1/2.), 3) Heikki Roimas Kälviän Tarmp 2.40.22.4 (1.09.20.1/4.).
Naiset puolikas: 1) Milja Halttunen Pennalanranta Oy 2.48.03.0 (1.11.54.2/2.), 2) Roosa Riikola Team Lapponia 2.49.49.1 (1.11.32.1/1.), 3) Marjo Piirto 3.00.25.5 (1.16.22.6/6.).
http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2017_lapponia/valikoidut/?muoto=lehdisto

Uusivirta ja Saarinen Lapponia-hiihdon avauspäivän voittajat

Lapponia-hiihto sai maanantaina historiaansa kaksi uutta osakilpailuvoittajaa, kun Risto Uusivirta vei miesten ja Aino-Kaisa Saarinen naisten kilpailun nimiinsä.

Keimiön Kiekerön 60 kilometrillä miesten kakkonen oli Ari Luusua ja kolmas Anssi Pentsinen. Naisten kakkonen oli Sini Alusniemi ja kolmas Hennariikka Rahkola. Uusivirta koki olonsa yllättävän tuoreeksi SM-kisojen 50 kilometrin jälkeen. Hän jätti lopulta Luusuan 13,7 sekunnin päähän ja sai tuulettaa ensimmäistä osakilpailuvoittoaan.

”Helpoilla osuuksilla, kun hiihdettiin kovaa, tuntui raskaalta. Lopun nousuosuuksilla tuntui helpolta. Vähän meinasin jäädä tuossa loppupätkällä, jouduin hiihtämään Arin ja Anssin kiinni. Onneksi pääsin siihen mukaan. Kolmena edellisenä vuonna olen yrittänyt voittaa ja en siinä ole onnistunut, mukava on voittaakin välillä täällä. Huominenkin voi olla pitkä matka jos sattuu sippaamaan”, Uusivirta sanoi.
Luusua osoitti loppukilometrillä tuloksellista taktikointia tiimikaverinsa Uusivirran kanssa ja pystyi lopulta nujertamaan Pentsisen loppukirissä.
”Alku oli tahmea. Loppuratkaisuissa Anssi aloitti vedon, minä ja Risto pystyimme vastaamaan. Puolitoista kilometriä ennen maalia Anssi nosti selän pystyyn ja sanoin Ristolle, että mene vetämään. Kun Risto meni ja minä olin kakkosena, oli pakko lyödä vähän jarruja ja päästettävä Risto irti. Joukkuetaktiikka puri tänään täydellisesti”, Luusua tuumi.
Saarinen oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Alusniemi hävisi lähes neljä minuuttia.
”Oli sellaista kuten sanottiin, että rento fiilis. Alun jälkeen tuli sellaiset mukavat porukat, hyvällä vuorovedolla päästiin hiihtämään. Ihan vauhdikkaasti edettiin. Tuntui hyvälle, ei tullut kramppeja eikä väsymystä. Tuntuu, että syön vähän salmiakkia”, Saarinen kertoi palautumisreseptistään seuraavan päivän hiihtoon.
Alusniemelle jäi vähän harmiteltavaakin.
”Käsissä tuntui eilinen SM-kisojen 30 kilometriä, eihän se ole sama kuin tuoreena lähtisi. En ollut tänään ehkä ihan tyytyväinen. Ehkä Himmelriikin Hiihto on täällä mieluisin, se on kivan kaksijakoinen, kun nousu on selätetty, se on aika laskuvoittoinen”, Alusniemi sanoi.
Lapponia-hiihto jatkuu tiistaina Himmelriikin Hiihdolla, jossa pisin matka on 50 kilometriä.

Kuvagalleria: https://www.facebook.com/pg/lapponiahiihto/photos/?tab=album&album_id=1612473858777768

Tulokset 1. päivä, hiihtotapa vapaa
Miehet pitkä 60 km
1) Risto Uusivirta Napapiirin Kuljetus Oy 2.53.12.1, 2) Ari Luusua Napapiirin Kuljetus Oy 2.53.25.8, 3) Anssi Pentsinen Kotivuorisport.fi 2.53.27.0, 4) Kari Varis KOLSTRÖM NOSTALGIA 120 2.53.58.3, 5) Vesa Kallio KOLSTRÖM NOSTALGIA 120 2.54.01.7.

Naiset pitkä 60 km
1) Aino-Kaisa Saarinen Napapiirin kuljetus Oy 3.00.46.7, 2) Sini Alusniemi kotivuorisport.fi 3.04.29.3, 3) Hennariikka Rahkola Napapiirin Kuljetus Oy 3.09.09.3, 4) Kamila Borutova Team Sportia Äkäslompolo CAN 3.25.26.5, 5) Terttu Lappi kotivuorissport.fi 3.26.38.0.

 

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh. +358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi