Suomi Valitse kieli

  LAPPONIA-HIIHTO 4.-8.4.2022

  Vuodesta 1978 järjestetyn Lapponia-hiihdon puoli- ja pitkät matkat tarjoavat haasteita kunto-, kestävyys- ja kilpahiihtäjille Tunturi-Lapin upeissa maisemissa. Hiihtopäiviä on yhteensä kolme: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, jolloin hiihdetään pitkiä ja puolikkaita matkoja. Hiihtofaneille tarjolla on hiihtoviikon aikana kokonaiskilpailu, joka koostuu kolmesta pitkän matkan osakilpailusta. Hiihtotyyli on vapaa - voit hiihtää niin luistelua kuin perinteistäkin ja vaihdella tyyliä välillä. Perinteisen hiihtäjät kisaavat maanantaina ja keskiviikkona omassa yleisessä sarjassaan pitkillä matkoilla. Perinteisen hiihtäjät starttaavat tuntia ennen vapaan tyylin hiihtäjiä ja perinteisen kokonaiskilpailu koostuu kahdesta pitkästä matkasta. Mikäli perinteisen sarjan osallistuja hiihtää myös perjantain vapaan tyylin Karra Huikosen, saa hän tuloksen myös Lapponia viikon kokonaiskilpailutuloksiin.

  Vuoden 2021 Lapponia-hiihto oli tarkoitus olla ensimmäistä kertaa osa Visma Ski Classics Challenger -sarjaa, jossa pisteitä keräävät kaikkina kolmena kisapäivänä pitkille matkoille vapaalla tyylillä osallistuvat hiihtäjät. Koska vuoden 2021 Lapponia-hiihto jouduttiin perumaan koronatilanteen takia,  aloitusvuotemme Vismassa on 2022.

  Päätapahtumapaikkana toimii perinteisesti tasokas Olos, jossa myös kisatoimisto ja maali sijaitsevat ja jossa hiihdon välipäivinä on tarjolla Lapland Hotels Oloksen järjestämää monipuolista oheisohjelmaa. Lapponia-hiihdon järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Lapponia Hiihto ry. Alueen majoituspalveluista saat lisätietoa mm. täällä.

  Viimeisenä hiihtopäivänä palkitaan eri sarjojen kokonaiskilpailujen parhaat pokaalein, ja kaikki osallistuja saavat osallistumisesta Lapponia-mitalin.

  Luvassa auringonpaistetta, vaihtuvia olosuhteita, hohtavia hankia ja lukemattomia hiihtokilometrejä Tunturi-Lapin ainutlaatuisissa maisemissa satojen muiden samanhenkisten seurassa. Aurinkolasit ovat must! Suuntaa katseesi kohti Lapponia-hiihtoa ja ilmoittaudu mukaan joukkoon!

  Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista nimellä Lapponia-hiihto. Seuraa kuulumisiamme, videoita ja kuvia edellisvuosilta, arvontoja ym. liittymällä sivujemme tykkääjäksi.

  Lämpimästi tervetuloa Lapponia-hiihtoon!

  Lapponia-hiihto hiihdetään 4.-8.4.2022.

  Lapponia-hiihto

  Oloshotellintie 25

  FIN-99300 Muonio

  Puh.

  +358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

  e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

  GDPR