Suomi Valitse kieli

Puolimatkat

Puolimatkojen kokonaiskilpailu koostuu viikon aikana hiihdettävistä kolmesta matkasta (30 km, 25 km, 40 km). Yksittäisille matkoille voi osallistua myös. Puolimatkojen sarjoja ovat yleinen miehet ja naiset sekä veteraanit vähintään 60 vuotta täyttäneet hiihtäjät - nuoret kilpailevat 16-vuotiaiden ja alle (synt. 2008 ja myöhemmin) naisten ja miesten sarjoissa. Puolimatkat soveltuvat hyvin kestävyysurheilua harrastaville hiihtäjille ja hyvän peruskunnon omaaville kuntohiihtäjille. Reittien profiilikuvat suurentuvat klikkaamalla kuvaa.

Keimiön 1/2 Kiekerö

Olos-Jeris-Olos 30 km

Keimiön puolimatka sopii hyvin hiihtäjille, jotka haluavat välttää tunturin kiertämisestä koituvan rankan nousun ja vauhdikkaan laskun. Tarkkaile kuitenkin pulssiasi Siepinkurun kovassa nousussa ja varaudu sen jälkeiseen alamäkeen! Latu kääntyy ennen Keimiötunturin nousua Jerisjärven jäällä takaisin kohti Olosta. Reitti kulkee usean kilometrin järven jäällä, jossa tasamaalla hiihtämisen tekniikan hallinta on tärkeää. Etapin loppupuolella lähdetään nousemaan kohti Olosta eikä palauttavia laskuja ole tarjolla. Tarkkaile voimiasi pitkillä, tasaisilla osuuksilla, jotta voimavarasi riittävät nousujohteiseen loppuun ja huomioi erityisesti mahdollisen vastatuulen vaikutus voimiisi. Voimakkaalla vastatuulella hyödynnä peesausta mutta tee myös oma osuutesi – hyviin tapoihin kuuluu ottaa vuorotellen vetovastuu letkan vetämisessä. Etuna tällä ladulla on hyvä tasaisen hiihtoladun tekniikan hallinta. Lähtöä voi kannustus- ja huoltojoukot seurata Oloksella. Siitä ehtii siirtymään halutessaan Jerikselle kannustamaan omaa hiihtäjäänsä. Toinen mahdollisuus on jäädä Olokselle seuraamaan hetkisen päästä saapuvaa pitkien matkojen kärkeä Olokselle!

Hyvä tietää:
Hiihtopäivä maanantai 8.4.2024
Sarjat yleinen miehet/naiset. veteraanit 60 vuotta ja yli miehet/naiset, nuoret 16-vuotiaat ja alle (synt. 2008 ja myöh.) miehet/naiset.
Start Olokselta 12.00.
Siirry lähtöpaikalle vain merkittyjä reittejä pitkin ja varmista, että sirusi aktivoituu kontrollipisteessä.

Himmelriikin 1/2 Hiihto

Pallas-Olos 25 km

Himmelriikin puolimatka on erittäin laskuvoittoinen. Reitti on pääsääntöisesti alamäkeä, pitkää ja loivaa laskua. Alamäessä on yksi tiukka kurvi, joka kannattaa ottaa ladun ulkoreunan kautta sisäreunaan kaartaen. Liukkaalla kelillä lasku jatkuu vauhdikkaasti Torassieppiin. Torassiepissä varo ruuhkauttamasta kapeaa siltaa. Reitin haastavin osuus on loppuosio, joka on loppuun saakka nousujohteinen. Tarkkaile voimiasi järviosuudella ja säästele voimia loppuun, jossa on nousujohteista maastoa tahkottavana yli kaksi kilometriä. Treenaa alamäen hiihtotekniikka kohdalleen ja nauti huikeasta reitistä! Kannustus- ja huoltojoukkojen kannattaa seurata lähtöä vaikkapa Lapland Hotel Pallaksen terassilta, sillä Himmelriikin puolimatkan latu kulkee hotellin välittömässä läheisyydessä!

Hyvä tietää:
Hiihtopäivä keskiviikko 10.4.2024
Sarjat yleinen miehet/naiset. veteraanit 60 vuotta ja yli miehet/naiset, nuoret 16-vuotiaat ja alle (synt. 2008 ja myöh.) miehet/naiset.
Bussi Olokselta lähtöpaikalle Pallakselle 11.30.
Start Pallakselta 12.30.
Huomioithan, että siirtyminen lähtöpaikalle vain ladun vierustaa kulkien, sillä pitkän matkan hiihtäjät hiihtävät ladulla! Lisäksi huomioithan, että turvallisuuden takia jokaisen reitille lähtijän lähtönumero kirjataan ylös.

Puoli Huikonen

Kerässieppi-Pallas-Olos 40 km

Puoli Huikosen reitti alkaa järven ylityksellä, jonka jälkeen hiihdellään tasaista jänkää pitkin ennen loivaa nousua tunturiin. Tunturimaisemissa hiihdellään muutamat nousut ja laskut, jonka jälkeen Pallakselta lähtien latu on pääsääntöisesti alamäkeä, pitkää ja loivaa laskua. Alamäessä on yksi tiukka kurvi, joka kannattaa ottaa ladun ulkoreunan kautta sisäreunaan kaartaen. Liukkaalla kelillä lasku jatkuu vauhdikkaasti Torassieppiin, jossa tulee muistaa varoa ruuhkautumista sillan ylityksessä. Torasjärveltä maasto alkaa nousemaan Olokselle. Etappi vaatii lopussa vielä voimia nousujohteisuutensa vuoksi. Tämä reitti vaatii hyvää tekniikan hallintaa niin ylä- ja alamäissä kuin tasamaallakin sekä oikeaa voimien jaottelua!

Hyvä tietää:
Hiihtopäivä perjantai 12.4.2024
Sarjat yleinen miehet/naiset. veteraanit 60 vuotta ja yli miehet/naiset, nuoret 16-vuotiaat ja alle (synt. 2008 ja myöh.) miehet/naiset.
Bussi Olokselta lähtöpaikalle Kerässieppiin 11.30.
Start Kerässiepistä 12.30.
Huomioithan, että turvallisuuden takia jokaisen reitille lähtijän lähtönumero kirjataan ylös.

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh.

+358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

GDPR