Suomi Valitse kieli

  Tiedote, julkaisuvapaa 15.2.2021, oikaistu 16.2.2021

  LAPPONIA-HIIHTO PERUTAAN COVID-19 TILANTEEN TAKIA

  Järjestyksessään 43. Lapponia-hiihto oli tarkoitus hiihtää huhtikuussa 2020, mutta se jouduttiin perumaan tuolloin vallitsevan koronatilanteen takia. Vuoden 2021 Lapponia-hiihto joudutaan myös nyt perumaan.
  ”Laadimme tapahtumalle riskianalyysin ja toimenpidelistauksen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Valitettavasti AVI:n linjaus tapahtuman järjestämistä ei mahdollista resursseillamme viikon mittaisen tapahtuman turvallista järjestämistä, ja näin ollen joudumme perumaan tapahtuman” toteaa Lapponia-hiihto ry:n puheenjohtaja Tomi Kuosmanen.
  Lapponia-hiihto on Tunturi-Lapin upeissa maisemissa hiihdettävä kolmipäiväinen tapahtuma, jossa hiihtomatkoja on tarjolla sekä kunto- että kilpahiihtäjille. Perinteisesti tapahtuma kerää Olos-tunturin maisemiin vuosittain useita satoja hiihtäjiä kannustus- ja huoltojoukkoineen. Lapponia on hiihdetty vuodesta 1978 lähtien.
  2022 Lapponia-hiihto hiihdetään 4.-8. huhtikuuta, hiihtopäivät ovat tuolloin maanantai 4.4., keskiviikko 6.4. ja perjantai 8.4.
  Tapahtumaan ilmoittautuneihin hiihtäjiin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

  Lisätietoja tapahtumasta:
  Tomi Kuosmanen
  Lapponia-hiihto ry, puheenjohtaja
  info@lapponiahiihto.fi

  HIIHDÄMME JÄLLEEN HUHTIKUUSSA 2022

  Vuodesta 1978 järjestetyn Lapponia-hiihdon puoli- ja pitkät matkat tarjoavat haasteita kunto-, kestävyys- ja kilpahiihtäjille Tunturi-Lapin upeissa maisemissa. Hiihtopäiviä on yhteensä kolme: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, jolloin hiihdetään pitkiä ja puolikkaita matkoja. Hiihtofaneille tarjolla on hiihtoviikon aikana kokonaiskilpailu, joka koostuu kolmesta pitkän matkan osakilpailusta. Hiihtotyyli on vapaa - voit hiihtää niin luistelua kuin perinteistäkin ja vaihdella tyyliä välillä. Perinteisen hiihtäjät kisaavat maanantaina ja keskiviikkona omassa yleisessä sarjassaan pitkillä matkoilla. Perinteisen hiihtäjät starttaavat tuntia ennen vapaan tyylin hiihtäjiä ja perinteisen kokonaiskilpailu koostuu kahdesta pitkästä matkasta. Mikäli perinteisen sarjan osallistuja hiihtää myös perjantain vapaan tyylin Karra Huikosen, saa hän tuloksen myös Lapponia viikon kokonaiskilpailutuloksiin.

  Vuoden 2021 Lapponia-hiihto oli tarkoitus olla ensimmäistä kertaa osa Visma Ski Classics Challenger -sarjaa, jossa pisteitä keräävät kaikkina kolmena kisapäivänä pitkille matkoille vapaalla tyylillä osallistuvat hiihtäjät. Nyt aloitusvuotemme on 2022.

  Päätapahtumapaikkana toimii perinteisesti tasokas Olos, jossa myös kisatoimisto ja maali sijaitsevat ja jossa hiihdon välipäivinä on tarjolla Lapland Hotels Oloksen järjestämää monipuolista oheisohjelmaa. Lapponia-hiihdon järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Lapponia Hiihto ry. Alueen majoituspalveluista saat lisätietoa mm. täällä.

  Viimeisenä hiihtopäivänä palkitaan eri sarjojen kokonaiskilpailujen parhaat pokaalein, ja kaikki osallistuja saavat osallistumisesta Lapponia-mitalin.

  Luvassa auringonpaistetta, vaihtuvia olosuhteita, hohtavia hankia ja lukemattomia hiihtokilometrejä Tunturi-Lapin ainutlaatuisissa maisemissa satojen muiden samanhenkisten seurassa. Aurinkolasit ovat must! Suuntaa katseesi kohti Lapponia-hiihtoa ja ilmoittaudu mukaan joukkoon!

  Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista nimellä Lapponia-hiihto. Seuraa kuulumisiamme, videoita ja kuvia edellisvuosilta, arvontoja ym. liittymällä sivujemme tykkääjäksi.

  Lämpimästi tervetuloa Lapponia-hiihtoon!

  Lapponia-hiihto hiihdetään 4.-8.4.2022.

  Lapponia-hiihto

  Oloshotellintie 25

  FIN-99300 Muonio

  Puh.

  +358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

  e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

  GDPR