Suomi Valitse kieli

TERVETULOA LAPPONIA-HIIHTOVIIKOLLE!

Seuraava Lapponia-hiihto järjestetään 7.-11.4.2025.

Kilpailun johtaja: Mikko Pyhäjärvi

Kisasihteeri: Maria Astrén 0404841680

KISATOIMISTO JA ILMOITTAUTUMINEN

Kisatoimisto sijaitsee Lapland Hotels Oloksella, Polar Kodassa.

Kisatoimisto on avoinna 6.-11.4.2025:

Sunnuntai 12-18 ja 18.30-19

Maanantai 8-18

Tiistai 12-18 ja 18.30-19

Keskiviikko 7-18

Torstai 12-18 ja 18.30-19

Perjantai 06-15

KISA-INFO KLO 18 KISATOIMISTOSSA aina kisaa edeltävänä iltana eli sunnuntaina, tiistaina ja torstaina - täällä kuulet tärkeää tietoa seuraavan päivän kisasta!

HUOM. Kisa-info pidetään sekä suomeksi että englanniksi (noin klo 18-18.15 suomi, 18.15-18.30 englanti)

Ilmoittautuminen päättyy hiihtopäivää edeltävänä iltana kisatoimiston sulkeutuessa. Lapponiaan voit ilmottautua netissä. Ilmoittautumislomake löytyy https://www.lapponiahiihto.fi/ilmoittautuminen-ja-hinnasto.html

KILPAILUNUMEROT JA AJANOTTOSIRUT

Samaa kisanumeroa käytetään koko viikon. Siru on kiinnitetty kilpailunumeron taakse muovipehmusteen ja numeropaperin väliin. 

TÄRKEÄÄ! Kilpailunumerolapussa on ajanottosiru, jonka päällä on solumuovi. Niitä ei saa taittaa eikä poistaa ja numeron on oltava näkyvästi rinnassa maaliin tullessa. Kertakäyttösiru sijaitsee solumuovin ja osallistujanumeron välissä. Älä koske solumuoviin, sillä sen tarkoituksena on eristää siru hiihtäjän vartalosta taaten sirun toimivuuden. Huolehdithan, ettei osallistujanumerolappu ole vaatteidesi poimujen välissä. Maaliin tullessa kunnon tuuletukset lievällä eteenpäin kumartumisella ovat sallittuja ja erittäin toivottavia, sillä näin ajanottosiru on optimaalisesti luettavissa.

KILPAILUNUMERON KIINNITTÄMINEN JA ESILLÄPITÄMINEN

Kisanumero on kiinnitettävä rintapuolelle selvästi näkyville neljällä hakaneulalla. Mikäli sinulla on erityisiä sairauksia/lääkityksiä, kirjoita ne näkyviin mahdollisen hätätapauksen varalle kilpailunumeron taakse mustekynällä. Kilpailijanumerolapulla saat kisan jälkeen myös herkullisen keittolounaan.

KILPAILUNUMEROIDEN JA SIRUJEN REKISTERÖINTI

Ajanottosiru on koodattu yksilöllisesti jokaiselle hiihtäjälle ja se on kiinnitetty kilpailunumeron taakse. Pitkillä matkoilla ennen lähtöä sinun tulee kävellä rekisteröintipisteen lävitse, jolloin kontrolliääni (piippaus) kertoo, että siru on toimiva ja hiihtäjä rekisteröityy paikalla olevaksi. Puolikkailla matkoilla ei ole rekisteröintipistettä, vaan turvallisuussyistä puolikkaille matkoille lähteneiden osallistumisnumerot otetaan ylös väliaikapisteissä.

KISAINFO

Sunnuntaina, tiistaina ja torstaina klo 18 Kisatoimistossa kisainfo, jossa kuulet seuraavan päivän reitin tärkeät tiedot. Kannattaa tulla kuulolle!

LÄHTÖ

Pitkillä matkoilla eturivistä lähtee ns. ”kuuma ryhmä”, kilpailijat numeroilla 1-30 jotka ovat ilmoittautuneet hiihtämään kokonaiskilpailua (kolme pitkää matkaa hiihtoviikon aikana). Lisäksi järjestäjä varaa harkinnanvaraiseen käyttöönsä numerot 31-50. Lähtöpaikoilla kilpailunjohtaja ja TD voivat nostaa ns. eturiviin erityisin perustein myös suuremmilla lähtönumeroilla hiihtäviä kilpailijoita. Toisen ja kolmannen hiihtopäivän kuuman ryhmän numerot määräytyvät suoraan kokonaiskilpailun tuloslistoista. Muut hiihtäjät sijoittuvat lähtöalueelle järjestäjien ohjaamana. Puolikkailla kärkinumeroilla hiihtävät lähtevät eturivistä.

Otathan huomioon oman hiihtotasosi ja annat tilaa kilpahiihtäjille. Arvioi oma hiihtotasosi ja sijoittaudu sen mukaisesti. Vältä välinerikkoutumisia antamalla tilaa kanssahiihtäjille - matkat ovat sen verran pitkiä että tilaa ohituksille tulee useita kertoja ja varsinkin matkojen loppuosuuksilla saatat nousta useita sijoituksia.

LINJA-AUTOKULJETUKSET

Suosittelemme varaamaan linja-autokuljetukset etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

KILPAILIJOIDEN HENKILÖKOHTAISET VARUSTEET

Ensimmäisenä hiihtopäivänä (Keimiön 1/2 hiihto ja Keimiön Kiekerö) voi Lapponia-hiihtäjät jättää varusteitaan Lapland Hotels Oloksen varustehalli nro 6:een. Toisena (Himmelriikin 1/2 hiihto ja Himmelriikin hiihto) ja kolmantena hiihtopäivänä (Puoli Huikonen ja Karra Huikonen) kisaorganisaatio tarjoaa yhteiskuljetuksessa oleville mahdollisuuden jättää omia varusteita linja-auton kuljetettavaksi takaisin Olokselle josta tavarat siirretään Lapland Hotels Olokselle varustehalli nro 6:een. Muista laittaa nimilappu varusteisiin! Varusteet ovat kilpailijoiden omalla vastuulla koko hiihtoviikon ajan. Järjestäjä ei vastaa hiihtäjien varusteista eikä järjestäjällä ole velvollisuutta huolehtia lähtöpaikoille jätetyistä hiihtäjien varusteista.

SUKSIHUOLTO

Lapponia-hiihtäjillä on tapahtuman ajan päivittäin käytettävissään Lapland Hotels Oloksella suksienvoitelutilat: tallit 3 & 4 sekä Hirsiravintolarakennuksen voiteluhuone. Omat voitelutelineet oltava asiakkailla talleissa 3&4! Suksihuollosta tai suksihuoltotilaan jätettävistä varusteista eivät vastaa kilpailun järjestäjä eikä hotelli, vaan ne ovat asiakkaan omalla vastuulla.

Maksullinen voitelupalvelu, suksien vastaanotto ja voideltujen luovutus sijaitsevat Lapponian aikana Oloksen hallissa nro 5.
Suksien nouto pitkiä matkoja hiihtäville myös aamulla ennen linja-autojen lähtöä/starttia.
Lisätietoja suksien voitelupalvelusta: Hiihtocenter.fi / Juha, puhelin 0449819016

KISALOUNAS JA YLEISET SUIHKU- JA SAUNATILAT

Osallistumismaksuun sisältyy keittolounas sekä mahdollisuus käyttää suihku- ja saunatiloja Lapland Hotels Oloksella kisan jälkeen.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN

Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava kisatoimistoon. Kiinnitäthän huomiota reittien väliaikapisteiden sulkemisaikoihin. Hiihtäjän, joka ei ole saapunut latuasemalle ennen sen sulkeutumista, on turvallisuussyistä keskeytettävä hiihtonsa väliaikapisteelle. Mikäli voimat ovat vähentyneet puolimatkan jälkeen oleellisesti ja matkanteko on vaikeaa ja hidastunutta, suosittelemme matkan keskeyttämistä. Huomioithan, että hiihtopäiville on määritelty järjestäjän toimesta aikarajat, jolloin on saavutettava tietyt pisteet (Jeris, Pallas, Torassieppi) jotta saa hiihtää loppuun saakka maaliin. Myös keskeyttäneillä on täysi oikeus keittolounaaseen.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS

Jokaisella huoltopaikalla on ensiapupakkaukset. Ensiapupakkaukset löytyvät sekä etu- että takakelkasta. Maalialueella on ensiapupiste. Hätätapauksissa soita 112. Mikäli tunnet tarvitsevasi apua hiihdon aikana, välitä tieto huoltopisteisiin hiihtäjäkaverisi avulla. Vaativa hiihto edellyttää hyvää kuntoa ja vähintään 16 vuoden ikää. Vältä yliarvoimasta kuntoasi ja huomioi realistisesti tunturimaaston haasteet. Tuiskuisella säällä on hyvä pukeutua erityisen huolellisesti ja hiihtää ryhmässä. Viimeisenä reitillä tulee aina huoltokelkka, jossa on myös ensiapuhenkilöstöä. Vältä lumisokeutumasta käyttämällä aurinkolaseja. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää suoritus turvallisuuden niin vaatiessa. Älä milloinkaan poikkea reitiltä, ettei viimeisenä tuleva huoltokelkka ohita sinua!

HYLKÄÄMINEN

Epäurheilijamainen käytös tai sääntörikkomus johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

KANSALLISPUISTOSSA HIIHTÄMINEN JA ROSKAAMINEN

Kansallispuistossa hiihdettäessä on noudatettava kansallispuiston yleisiä järjestyssääntöjä. Roskaaminen on kielletty! Tapahtumanjärjestäjä velvoittaa hiihtäjät merkitsemään mahdolliset geelipussinsa tunnistetiedoin (osallistujanumero ja/tai nimi) kestävin merkinnöin. Lähdössä tehdään pistotarkistuksia. Tyhjät geelipussit tulee nakata huoltopisteiden läheisyydessä sijaitseviin keräysverkkoihin tai kantaa mukanaan loppuun saakka ja toimittaa asianmukaisesti roska-astioihin. Huoltopisteet on merkitty selkeästi lähestymiskyltein reitille.

Kansallispuiston järjestyssääntö: https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Js/pallasyllas-js.pdf

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Lapponia-hiihdon järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Lapponia Hiihto ry. Lapponia-hiihdon tavoitteena on edistää maastohiihtoa lajina ja kannustaa tulevia sukupolvia terveellisiin elämäntapoihin. Lapponia-hiihdon tarkoituksena on myös työllistää alueen paikallisia toimijoita kuten nuoriso- ja urheiluseuroja. Lapponia-hiihdon ja huoltopisteiden henkilöstö koostuu pääosin muoniolaisten urheiluseurojen ja yhteisöjen jäsenistä, jotka talkootoiminnallaan keräävät varoja seurojensa toimintaa varten. Olemme ylpeitä, että voimme tapahtumallamme edistää paikallista toimintaa!

SARJAT

Pitkät matkat: miehet/naiset yleinen, puolimatkat: miehet/naiset yleinen, miehet/naiset 60 v.+, miehet/naiset 16 v. ja alle.

JOUKKUEKILPAILUN SÄÄNNÖT

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun (kolme pitkää matkaa) ohessa järjestetään leikkimielinen ja ilmainen joukkuekilpailu. Joukkuekilpailun säännöt täällä.

MITALIT SEKÄ PALKINNOT

Jokainen osallistuja palkitaan Lapponia-hiihto mitalilla.

LAPPONIA PALKINTOJEN JAKO 11.4.2025 klo 19:00

Palkintojenjako järjestetään viimeisenä hiihtopäivänä kello 19.00. Lapland Hotels Oloksella Olos Polar Centerin auditoriossa. Tilaisuudessa palkitaan pitkien matkojen kokonaiskilpailun kolme parasta voittajaa pokaalein sekä joukkuekilpailun paras joukkue tavarapalkinnolla. Kokonaiskilpailu koostuu hiihtoviikon aikana hiihdetyistä kolmesta matkasta.

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun (3 hiihtopäivää) palkintosummat: miehet/naiset 1. sija 1000 €, 2. sija 600 €, 3. sija 400 €.

Lisäksi Lapponiassa on perinteisesti erittäin runsaat ja laadukkaat tavarapalkinnot, jotka arvotaan kaikkien hiihtäjien kesken.

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävissä internetissä Lapponia-hiihdon sivuilla.

VAKUUTUKSET

Suosittelemme Hiihtoliiton vakuutuksen ottamista. Järjestäjä ei vastaa hiihdon aikana tai niiden yhteydessä sattuneista tapaturmista.

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh.

+358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

GDPR