Suomi Valitse kieli

TERVETULOA LAPPONIA-HIIHTOVIIKOLLE!

Seuraava Lapponia-hiihto järjestetään 4.-8.4.2022.

KISATOIMISTO JA ILMOITTAUTUMINEN

Kisatoimisto sijaitsee Lapland Hotels Oloksella, Polar Kodassa.

Ilmoittautuminen päättyy hiihtopäivää edeltävänä iltana kisatoimiston sulkeutuessa. Lapponiaan voit ilmottautua netissä tai hiihtoviikolla kisatoimistoon soittamalla. Ilmoittautumislomake löytyy https://www.lapponiahiihto.fi/ilmoittautuminen-ja-hinnasto.html

KILPAILUNUMEROT JA AJANOTTOSIRUT

Kilpailunumerot ja ajanottosirut ovat kertakäyttöisiä. Siru on kiinnitetty kilpailunumeron taakse muovipehmusteen ja numeropaperin väliin. 

TÄRKEÄÄ! Kilpailunumerolapussa on ajaottosiru, jonka päällä on solumuovi. Niitä ei saa taittaa eikä poistaa ja numeron on oltava näkyvästi rinnassa maaliin tullessa. Kertakäyttösiru sijaitsee solumuovin ja osallistujanumeron välissä. Älä koske solumuoviin, sillä sen tarkoituksena on eristää siru hiihtäjän vartalosta taaten sirun toimivuuden. Huolehdithan, ettei osallistujanumerolappu ole vaatteidesi poimujen välissä. Maaliintullessa kunnon tuuletukset lievällä eteenpäin kumartumisella ovat sallittuja ja erittäin toivottavia, sillä näin ajanottosiru on optimaalisesti luettavissa.

KILPAILUNUMEROIDEN NOUTAMINEN

Tarkemmat tiedot kilpailunumeron noutamisesta lisäämme tälle sivulle lähempänä ajankohtaa.

KILPAILUNUMERON KIINNITTÄMINEN JA ESILLÄPITÄMINEN

Kisanumero on kiinnitettävä rintapuolelle selvästi näkyville neljällä hakaneulalla. Mikäli sinulla on erityisiä sairauksia/lääkityksiä, kirjoita ne näkyviin mahdollisen hätätapauksen varalle kilpailunumeron taakse mustekynällä. Kilpailijanumerolapulla saat kisan jälkeen myös herkullisen keittolounaan.

KILPAILUNUMEROIDEN JA SIRUJEN REKISTERÖINTI

Ajanottosiru on koodattu yksilöllisesti jokaiselle hiihtäjälle ja se on kiinnitetty kilpailunumeron taakse. Pitkillä matkoilla ennen lähtöä sinun tulee kävellä rekisteröintipisteen lävitse, jolloin kontrolliääni (piippaus) kertoo, että siru on toimiva ja hiihtäjä rekisteröityy paikalla olevaksi. Puolikkailla matkoilla ei ole rekisteröintipistettä, vaan turvallisuussyistä puolikkaille matkoille lähteneiden osallistumisnumerot otetaan ylös väliaikapisteissä.

LÄHTÖ

Pitkillä matkoilla eturivistä lähtee ns. ”kuuma ryhmä”, kilpailijat numeroilla 1-30 jotka ovat ilmoittautuneet hiihtämään kokonaiskilpailua (kolme pitkää matkaa hiihtoviikon aikana). Lisäksi järjestäjä varaa harkinnanvaraiseen käyttöönsä numerot 31-50. Lähtöpaikoilla kilpailunjohtaja ja TD voivat nostaa ns. eturiviin erityisin perustein myös suuremmilla lähtönumeroilla hiihtäviä kilpailijoita. Toisen ja kolmannen hiihtopäivän kuuman ryhmän numerot määräytyvät suoraan kokonaiskilpailun tuloslistoista. Muut hiihtäjät sijoittuvat lähtöalueelle järjestäjien ohjaamana. Puolikkailla kärkinumeroilla hiihtävät lähtevät eturivistä.

Otathan huomioon oman hiihtotasosi ja annat tilaa kilpahiihtäjille. Arvioi oma hiihtotasosi ja sijoittaudu sen mukaisesti. Vältä välinerikkoutumisia antamalla tilaa kanssahiihtäjille - matkat ovat sen verran pitkiä että tilaa ohituksille tulee useita kertoja ja varsinkin matkojen loppuosuuksilla saatat nousta useita sijoituksia.

LINJA-AUTOKULJETUKSET

Linja-autokuljetukset varataan ja maksetaan etukäteen ilmoittautumislomakkeella internetin kautta. Varaa kuljetusta varten tosite maksusta jonka voit esittää pyydettäessä kuljetuksiin tulevien nimilistoja tarkistettaessa.

KILPAILIJOIDEN HENKILÖKOHTAISET VARUSTEET

Ensimmäisenä hiihtopäivänä (Keimiön 1/2 hiihto ja Keimiön Kiekerö) voi Lapponia-hiihtäjät jättää varusteitaan Lapland Hotels Oloksen varustehalli nro 6:een. Toisena (Himmelriikin 1/2 hiihto ja Himmelriikin hiihto) ja kolmantena hiihtopäivänä (Puoli Huikonen ja Karra Huikonen) kisaorganisaatio tarjoaa yhteiskuljetuksessa oleville mahdollisuuden jättää omia varusteita linja-auton kuljetettavaksi takaisin Olokselle josta tavarat siirretään Lapland Hotels Olokselle varustehalli nro 6:een. Muista laittaa nimilappu varusteisiin! Varusteet ovat kilpailijoiden omalla vastuulla koko hiihtoviikon ajan. Järjestäjä ei vastaa hiihtäjien varusteista eikä järjestäjällä ole velvollisuutta huolehtia lähtöpaikoille jätetyistä hiihtäjien varusteista.

SUKSIHUOLTO

Lapland Hotels Oloksella on myös ammattilaisten tekemää voitelupalvelua tarjolla maksua vastaan.

Lisäksi Lapponia-hiihtäjillä on päivittäin Lapland Hotels Oloksella käytettävissään hiihtotapahtuman aikana suksien voitelutila. Kilpailun järjestäjä ei vastaa suksihuollosta tai suksihuoltotilaan jätettävistä varusteista.

KISALOUNAS JA YLEISET SUIHKU- JA SAUNATILAT

Osallistumismaksuun sisältyy keittolounas sekä mahdollisuus käyttää suihku- ja saunatiloja Lapland Hotels Oloksella kisan jälkeen.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN

Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava kisatoimistoon. Kisatoimiston puhelinnumero on käytössä kisatoimiston aukioloaikoina. Ensimmäisenä hiihtopäivänä keskeyttäneille on järjestetty kuljetus kootusti Jerikseltä Olokselle. Toisena hiihtopäivänä keskeyttäneet kuljetetaan kootusti Pallakselta Olokselle. Karra Huikosen keskeyttäneille on Pallakselta ensimmäinen kuljetus Olokselle 6 h 15 minuuttia startin jälkeen sekä toinen kuljetus kunnes viimeiset hiihtäjät ovat saapuneet Pallakselle. HUOM! Himmelriikin Hiihdossa ja Karra Huikosella Pallaksen latuasema sulkeutuu 15.30. Hiihtäjän, joka ei ole saapunut latuasemalle ennen sen sulkeutumista, on turvallisuussyistä keskeytettävä hiihtonsa Pallakselle. Mikäli voimat ovat vähentyneet puolimatkan jälkeen oleellisesti ja matkanteko on vaikeaa ja hidastunutta, suosittelemme matkan keskeyttämistä. Huomioithan, että hiihtopäiville on määritelty järjestäjän toimesta aikarajat, jolloin on saavutettava tietyt pisteet (Jeris, Pallas) jotta saa hiihtää loppuun saakka maaliin. Myös keskeyttäneillä on täysi oikeus keittolounaaseen.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS

Jokaisella huoltopaikalla on ensiapupakkaukset. Kilpailupäivinä reiteillä kulkee ensiapuhenkilöstöä, jotka tunnistaa vaatetuksesta. Lääkärikelkka näkyy gps-seurannassa. Ensiapupakkaukset löytyvät myös sekä etu- että takakelkasta. Maalialueella on ensiapupiste. Hätätapauksissa soita 112. Mikäli tunnet tarvitsevasi apua hiihdon aikana, välitä tieto huoltopisteisiin hiihtäjäkaverisi avulla. Vaativa hiihto edellyttää hyvää kuntoa ja vähintään 16 vuoden ikää. Vältä yliarvoimasta kuntoasi ja huomioi realistisesti tunturimaaston haasteet. Tuiskuisella säällä on hyvä pukeutua erityisen huolellisesti ja hiihtää ryhmässä. Viimeisenä reitillä tulee aina huoltokelkka, jossa on myös ensiapuhenkilöstöä. Vältä lumisokeutumasta käyttämällä aurinkolaseja. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää suoritus turvallisuuden niin vaatiessa. Älä milloinkaan poikkea reitiltä, ettei viimeisenä tuleva huoltokelkka ohita sinua!

HYLKÄÄMINEN

Epäurheilijamainen käytös tai sääntörikkomus johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

KANSALLISPUISTOSSA HIIHTÄMINEN JA ROSKAAMINEN

Kansallispuistossa hiihdettäessä on noudatettava kansallispuiston yleisiä järjestyssääntöjä. Roskaaminen on kielletty! Tapahtumanjärjestäjä velvoittaa hiihtäjät merkitsemään mahdolliset geelipussinsa tunnistetiedoin (osallistujanumero ja/tai nimi) kestävin merkinnöin. Lähdössä tehdään pistotarkistuksia. Tyhjät geelipussit tulee nakata huoltopisteiden läheisyydessä sijaitseviin keräysverkkoihin tai kantaa mukanaan loppuun saakka ja toimittaa asianmukaisesti roska-astioihin. Huoltopisteet on merkitty selkeästi lähestymiskyltein reitille.

KILPAILUNJOHTAJA

Kilpailunjohtaja on Juha Niemelä.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Lapponia-hiihdon järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Lapponia Hiihto ry. Lapponia-hiihdon tavoitteena on edistää maastohiihtoa lajina ja kannustaa tulevia sukupolvia terveellisiin elämäntapoihin. Lapponia-hiihdon tarkoituksena on myös työllistää alueen paikallisia toimijoita kuten nuoriso- ja urheiluseuroja. Lapponia-hiihdon ja huoltopisteiden henkilöstö koostuu pääosin muoniolaisten urheiluseurojen ja yhteisöjen jäsenistä, jotka talkootoiminnallaan keräävät varoja seurojensa toimintaa varten. Olemme ylpeitä, että voimme tapahtumallamme edistää paikallista toimintaa!

SARJAT

Pitkät matkat: miehet/naiset yleinen, puolimatkat: miehet/naiset yleinen, miehet/naiset 60 v.+, miehet/naiset 16 v. ja alle.

JOUKKUEKILPAILUN SÄÄNNÖT

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun (kolme pitkää matkaa) ohessa järjestetään leikkimielinen ja ilmainen joukkuekilpailu. Joukkuekilpailun säännöt täällä.

MITALIT SEKÄ PALKINNOT

Jokainen osallistuja saa osallistumisesta todistavan mitalin kisatoimistosta, yksi mitali/hiihtoviikko.

Palkintojenjako järjestetään viimeisenä hiihtopäivänä kello 19.00. Lapland Hotels Oloksen tiloissa. Tilaisuudessa palkitaan pitkien matkojen kokonaiskilpailun kolme parasta voittajaa pokaalein (naiset/miehet) sekä joukkuekilpailun paras joukkue tavarapalkinnolla. Lisäksi palkitaan pokaalein puolimatkojen kokonaiskilpailun kolme parasta (naiset/miehet, veteraanit ja nuoret) ja perinteisen sarjan kokonaiskilpailun voittajat (yleinen miehet/naiset). Vapaan hiihtotavan kokonaiskilpailu koostuu hiihtoviikon aikana hiihdetyistä kolmesta matkasta.

Pitkien matkojen kokonaiskilpailun palkintosummat: miehet/naiset 1. sija 1000 €, 2. sija 600 €, 3. sija 400 €.

Lisäksi Lapponiassa on perinteisesti erittäin runsaat ja laadukkaat tavarapalkinnot, jotka arvotaan kaikkien hiihtäjien kesken.

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävissä internetissä Lapponia-hiihdon sivuilla.

VAKUUTUKSET

Suosittelemme Hiihtoliiton vakuutuksen ottamista. Järjestäjä ei vastaa hiihdon aikana tai niiden yhteydessä sattuneista tapaturmista.

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh.

+358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

GDPR