Suomi Valitse kieli

Joukkuekilpailun säännöt

Joukkueen tulos koostuu kolmesta hiihtäjästä. Joukkueen hiihtäjät voivat olla kolme miestä TAI kaksi miestä ja yksi nainen. Mukaan voi nimetä halutessaan näiden lisäksi yhden varahiihtäjän. Joukkueessa saa olla vain yksi nainen. Joukkueen sijoitus lasketaan sijaluvuista.

Joukkueen tulos: sijaluvut lasketaan yhteen miesten ja/tai naisten tuloslistasta poimittuna päiväkohtaisesti hiihtojen jälkeen ja summataan viimeisen hiihdon jälkeen yhteen.

Näin ollen absoluuttinen minimipistemäärä/joukkue on 12 pistettä. Tämä tarkoittaa, että tuolloin Keimiön Kiekerössä, Himmelriikin Hiihdossa ja Karra Huikosessa joukkueen jäsenet sijoittuisivat jokaisessa osakilpailussa sijoille 1. ja 2. sija (miehet) ja 1. sija (naiset). (1+1+2 x 3 osakilpailua =12 pistettä).

Joukkueeseen voi nimetä neljä henkilöä, jolloin neljäs henkilö on varahenkilö. Mikäli joku alkuperäisen joukkueen jäsenistä keskeyttää sairastumisen tai jonkun muun vahvasti perustellun syyn takia, tämä neljäs hiihtäjä korvaa omilla tuloksillaan keskeyttäneen joukkueenjäsenen tulokset. Näin joukkue voi jatkaa osallistumistaan kilpailuun. Tämä siis edellyttää, että neljäs hiihtäjä (eli ns. varahenkilö) on ilmoitettu etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä ja hän on hiihtänyt kaikki pitkät matkat. Varahenkilöä ei ole pakko ilmoittaa, se on vapaaehtoista.

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh.

+358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

GDPR