Suomi Valitse kieli

Nauti hiihtämisestä upeissa tunturimaisemissa!

Lapponia-hiihdon tuntureilla voit hiihtää kolmena eri hiihtopäivänä. Valitse mieluisimmat yhdeksästä eri vaihtoehdosta! Hiihtopäivää edeltävänä iltana ja yön aikana viimeistellään Lapponia-hiihdon ladut latutampparilla sekä luistelu- että perinteistä hiihtotapaa varten. Hiihtotyyliä voit siis vaihdella vapaasti matkan aikana.

Reitit kulkevat pääsääntöisesti Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa joten huomioithan kansallismaisemamme ja sen säännöt, etkä jätä roskia ladulle ja luontoon.

HUOM: Sunnuintaina, tiistaina ja torstaina klo 18 infotilaisuus kisatoimistossa - infossa kuulet tärkeät tiedot seuraavan päivän reitistä joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Puolimatkat

Puolimatkat ovat nimensä mukaisesti puolet pitkien matkojen pituudesta (profiilit ja lisätietoja puolimatkoista). Ensimmäinen hiihtopäivä on 30 kilometrin mittainen Olokselta Jeriksen kautta takaisin Olokselle, toinen hiihtopäivä 25 kilometrin mittainen Pallakselta Olokselle ja kolmas hiihtopäivä 40 kilometrin mittainen Kerässiepistä Pallaksen kautta Olokselle. Puolimatkoilla sarjat ovat yleinen miehet ja naiset, sekä veteraanit vähintään 60-vuotta täyttäneet ja 16-vuotiaat miehet ja naiset.

Pitkät matkat

Pitkät matkat ovat kaikkien pisimpiä latuja (profiilit ja lisätietoja pitkistä matkoista). Ensimmäisen hiihtopäivän matka on 60 kilometriä Olokselta Keimiötunturin kautta Olokselle, toisen hiihtopäivän 50 kilometriä Vuontisjärveltä Pallaksen kautta Olokselle ja kolmannen hiihtopäivän 80 kilometriä Hetan Ounasjärveltä Pallaksen kautta Olokselle. Sarjoina näissä kuninkuusmatkoissa ovat yleinen miehet ja naiset. Pitkille matkoille voi ilmoittautua myös leikkimieliseen, ilmaiseen joukkuekilpailuun, joka koostuu kolmesta pitkästä matkasta. Perusta joukkue ja ilmoittaudu mukaan!

Huolto

Huoltopisteet on ajoitettu tasaisesti reittien varrelle (huoltokartta), jotka tarjoavat kestävyysurheilun suola- ja nestetasapainon ylläpitoon ja tankkaukseen sopivaa tarjottavaa (huoltopisteet ja tarjottavat).

Muonion alueen latureittejä valmistellaan koko talvikauden ajan ja siihen liittyvien Lapponia-hiihtolatujen valmistelu aloitetaan ajoissa, jotta Lapponia-hiihdon ladut ovat mahdollisimman kestävällä pohjalla. Lapponia-hiihdossa hyödynnetään osittani alueen valmiita latureittejä. Reitit ovat merkitty selkeästi mm. Lapponia-hiihdon kyltein ja merkkitikuin. Huollon etukelkka sekä huoltohenkilöstö takaavat esteettömän kulun veräjistä ja porteista ja huolehtii tien ylitysten turvallisuudesta. Reiteillä on jokaisena hiihtopäivänä mukana ensiapuhenkilöstöä. Viimeisenä hiihtäjien perässä tulee turvallisuuden varmistamiseksi aina Lapponia-hiihdon peräkelkka.

Tutustu reitteihin, valitse sinulle sopivimmat ja ilmoittaudu mukaan Lapponia-hiihtäjien joukkoon!

Lapponia-hiihto

Oloshotellintie 25

FIN-99300 Muonio

Puh.

+358 16 536 111/Lapland Hotel Olos

e-mail: info(at)lapponiahiihto.fi

GDPR